Skip to content High contrast mode

Başvuruların değerlendirilmesi ve adayların yerleştirilmesi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Yurt Dışından Öğrenci Kabul Komisyonu tarafından yapılır. Bu komisyon son derece profesyonel, deneyimli ve tarafsız üyelerden oluşur. Başvurular baştan sona bütüncül bir yaklaşımla okunmaktadır. Diğer bir deyişle her başvuru, kelimesi kelimesine incelenir. Birçok başvuru iki veya üç defa okunur. Bu bilgiler, başvuru formunuzu doldururken, niyet mektubunuzu yazarken ve belgelerinizi eklerken göz önünde bulundurmanız gereken önemli bir noktalardır. Başvurunuzun detaylıca inceleneceğini göz önünde bulundurarak başvurunuzu yapınız. Başvurunuzda sunduğunuz nitelikleriniz ve başvurunuzu güçlendirecek diğer bilgiler, akademik ve kişisel koşullar bağlamında incelenip kabul bütünlüğü çerçevesinde değerlendirilmektedir. Komisyonumuzun genel olarak tüm aday öğrenci başvurularında değerlendirdiği başlıca kriterler aşağıdaki gibidir:

Komisyonumuzun bu bağlamda farklı burs oranlardaki başvurular için göz önüne aldığı farklı kriterler vardır. Özellikle yüksek oranlardaki eğitim bursu için başvuran adayların sağlaması gereken koşulları görmek için tıklayınız.