Başvuru için gerekli belgeler

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi 2021-2022 eğitim yılı lisansüstü programlarına uluslararası öğrencilerin başvuruda sunması gereken belgeler aşağıdaki gibidir. Başvuru internet üzerinden yapılır ve belgeler başvuru sistemine elektronik olarak yüklenir.

Başvuru için Gerekenler:

1. Başvuru Formu (Hemen Başvur)
  2. Üniversite diploması veya Geçici Mezuniyet belgesi (Doktora adaylardan Lisans ve Tezli Yüksek Lisans Diplomaları istenmektedir)
  3. Not döküm belgesi (Transkript-İmzalı) (Doktora adaylardan Lisans ve Tezli Yüksek Lisans Transkriptleri istenmektedir)
  4. Tez örneği - PDF formatında (Doktora adaylarından istenir)
  5. Pasaport veya kimliğinizin fotokopisi
  6. Vesikalık Fotoğraf
  7. Programın Dil Yeterlik Belgesi

İngiliz Dili ve Edebiyatı Yüksek Lisans/Doktora ve İngiliz Dili Öğretimi Yüksek Lisans programlarına başvuran adaylardan ek olarak eklenmesi istenen evraklar:

1. TOEFL-IBT, YDS, Sabahattin Zaim Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen İngilizce sınav sonuç belgesi veya Yükseköğretim Kurulunca denkliği verilmiş sınav belgesi
  2. Niyet mektubu (1500 kelime)
  3. İki referans mektubu
  4. Özgeçmiş
  5. Yayın listesi (varsa) (Doktora adaylarından istenir)

Önemli Not: Gerekli tüm belgelerin Türkçe veya İngilizce olması gerekir. Aksi halde belgeler Türkçe veya İngilizce olarak tercüme edilmeli ve noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından onaylanmalıdır.

Önemli Not: Başvuruda sunulan tüm belgelerin orijinalleri, kayıt gününde teslim edilmelidir. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacak ve kaydınız gerçekleştirilemeyecektir.