Başvuru İçin Gerekenler

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi lisans programlarına uluslararası öğrencilerin başvuruda sunması gerekli belgeler aşağıdaki gibidir. Başvuru internet üzerinden yapılır ve belgeler başvuru sistemine elektronik olarak yüklenir.

Başvuru için gerekli belgeler:

1. Başvuru formu (HEMEN BAŞVUR   ),

2. Lise diploması -

• Noter veya konsolosluk onaylı İngilizce veya Türkçe tercümesi (Lise diplomasının aslı ve Türk diplomalarına denkliğini gösteren belge kayıt esnasında istenecektir),
  • Henüz diplomasını almamış olan adayların, liselerinden, Üniversitenin Takvim’de belirtilen kesin kayıt tarihinden önceki bir tarihte mezun olacaklarını gösteren resmi bir belge (İngilizce veya Türkçe) (Belgenin ibraz edilememesi veya mezuniyet tarihinin kesin kayıt tarihinden sonra olması halinde yapılan kayıt işlemi iptal edilecektir).

3. Transkript –

• Adayın lisede aldığı dersleri ve bu derslerden aldığı notları gösteren, ilgili okul yönetimi tarafından onaylanmış, Türkçe veya İngilizce değilse bu dillerden birine tercüme edilmiş, noter veya T.C. Dış Temsilciliklerinden onaylanmış belge

4. Yabancı Pasaportu (Kimler başvurabilir?)

5. Vesikalık fotoğraf,

Yüksek burs başvurusu için eklenmesi gereken belgeler ;

6. Sat ve YÖS sınavlarından yeterli skor almak

7. Niyet mektubu

8. Referans mektupları

Önemli Not: Gerekli tüm belgelerin Türkçe veya İngilizce olması gerekir. Aksi halde belgeler Türkçe veya İngilizce olarak tercüme edilmeli ve noter ya da Türkiye Cumhuriyeti Dış Temsilciliği tarafından onaylanmalıdır.

Önemli Not: Başvuruda sunulan tüm belgelerin orijinalleri, kayıt gününde teslim edilmelidir. Aksi takdirde başvurunuz geçersiz sayılacak ve kaydınız gerçekleştirilemeyecektir.

Nasıl başvurabileceğinizi İngilizce izlemek için tıklayınız.

Nasıl başvurabileceğinizi Arapça izlemek için tıklayınız.

Detaylar için ve burslar hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen internet sayfamızı ziyaret ediniz.